När piggelinet tar över.

Hilsen.

Just det. Piggelinet. Det som gör att jag inte somnar.  Som lägger sig i min nattsömn.

Störd. Not shaken.

När dagen blev till natt som blir till dag. Om en stund. Det ville sig inte med soveriet inatt. Piggelina hela natten. Inte det minsta sömngrus i ögonen. Försökte koppla av och räkna får men nu kl 02.42 – vid 356.789 st baggar – då gav jag upp. Ligga där och ligga.

Får i rad
1.2.3.4.5.6.7.8…….11245.11246, 11247….

Det händer emellanåt att jag har en sådan där vakarnatt. Inte så ofta nuförtiden men allt ibland. Då är det bara att gå upp, bylta in mig i gosefilten i fåtöljen, slå på TV:n, av med ljudet och sedan sitta där. Då somnar jag efter en stund. Inatt var det inte passeligt. Skulle ju ändå upp och skriva några ängkla rader och här sitter jag nu.

Annicka i barnstol
Å här e ja.

OM det skulle hampa sig så att det plötsligt blir gfäa ljkodij gdlkjöä smksajhqwqkaja34 – jag då har jag somnat med tangentbordet som kudde. Vänligen väck mig då så att jag blir klar. Promise?

Gula penseer
Colours to keep me awake

Olika falla ödets lotter.

Vi skrapade 2 trisslotter igår. Tänkte att vi skulle pigga upp oss lite. Det gjorde vi – och sedan gick pigget över. Då föreslog jag att vi skulle ta 2 lotter till – för att busa till det för att det var fredag – och för att jag kände på mig att vi skulle vinna något. Kanske. Kan härmed meddela att jag kände fel. Det händer ofta. Att jag känner fel. Faktiskt varje dag. Det bidde ingen vinst.
Så säger man att man ska lyssna på sin magkänsla………. Min mage sa……..VINST……………..men det var nog müslin jag åt till frukost som pratade.

En jutesäck
Jag är en snackpåse ibland.

Inga mer nitlotter bestämde vi när vi förstod att just IDAG händer det inte. Det där plötsliga. Så då blev det en god kopp kaffe istället. Som Mats gjorde. Nästan alltid är det han som bjuder på gofika. Bra jag har det.

En god kopp kaffe
Gott med kaffe serverat med kärlek. Och mjölk.

På rätt sida året.

Så tänker jag. Våren på gång. Inte just nu, kanske. -10 c här. Inte en enda liten tulipanaros som vill slå ut i den här kylan. Däremot märks det att det blir lite ljusare för varje vecka. Skönt. Jag brukar tänka redan i november att vi är på väg mot våren. Då brukar folk titta på mig, lägga huvudet på sned och le sådär ………ja, ni vet……och tänka att hon är allt bra knepig, denna där. Jag framhärdar ändå.

Blommande träd
Ett blommande träd i Ronda, Andalusien.

För mig handlar det om att försöka vända det dåliga till det goda. Mörker, regn, blåst och pandemi – inte tycka om. Tycka trist. Det gäller att hitta ljuspunkter i dessa tider. Jo, jag tillstår. Den här isoleringen är inte rolig. Alls. En mycket märklig känsla infinner sig när man sitter där och funderar. Ofattbart märkligt hur det har blivit. Det gäller att stålsätta sig mot svårmodet. Bara att grina en stund och sedan skaka av sig. Inte alls alltid så lätt. Är ingen superwoman. Ändå – nya tag. This too shall pass.

Nobody´s perfekt
Svårt – för vad är ”perfekt”?

Lyssna på denna låt – Nobody´s Perfect. Tycker om. Mike & The Mechanics. Har jag spelat  om och om igen genom åren. Minst 1000 ggr. Först det svåra stycket och så kommer refrängen…….som en glädjeil.

Mike and the Mechanics
Mike & The Mechanics

Längtan är stor.

Det är inte utan att vi längtar till Spanien, men nu inför de ny perimeterkarantän, vilket bl a betyder att man inte får röra sig mellan kommungränserna, nya regler för stängning av fik och restauranger med m m. Inte läge att åka ner, alltså. Inte läge att åka någonstans. Jo, vi var i Ystad och fyllde på gasflaskor igår. Trevligt att se människor! 2 ben har dom visst! Det var längesedan! Har glömt hur det ser ut i världen…….

Ensam pojke på perrongen
Ganska folktomt i La Stada men några stackare fanns det.

Vill ni läsa lite om spanska nyheter på svenska så rekommenderar jag att ni klickar HÄR. Svenska Magasinet är en välsignelse i dessa tider i synnerhet. Alltid uppdaterat om vad som gäller. Inte bara elände – allt möjligt dessutom!

Spansk brevlåda
En liten spansk brevlåda

Cava – Prosecco – Champagne

Sitter och tänker på Cava. Det är också en tid att fundera på alkoholhaltiga drycker klockan 3 på morgonen……… Säger en del om mig? Anyway:

Cava produceras likt Champagne på traditionell vis med en andra jäsning i flaska. En skillnad är dock att enligt reglerna får vinet tillverkas i flera delar av Spanien. Nittiofem procent av produktionen sker dock på odlingar i landskapet Katalonien. Närmare bestämt på den bördiga marken på höglandet norr om Barcelona. Man hittar odlingar och bodegor från 200 meter över havet runtom staden Sant Sadurní d’Anoia som sägs vara hjärtat av Cava produktionen och där allt startade. Rioja, Navarra , Valencia och Aragon har också en liten produktion./ https://www.vinaespanola.se/distrikt/cava

En flaska champagne
En flaska Cava eller var det Champagne?

Cava köper man i livsmedelsaffären. Priser från ca 22 kr per flaska. Sec eller semi dulce. Det är den mousserande dryck vi brukar köpa. Vad är då skillnaden mellan Cava – Prosecco – Champagne ? Titta på denna pedagogiska film med Mischa Billing. Vill ni gå lite djupare i Cava-världen – titta då på detta – lättillgänglig men på spanska. Väldigt mycket spanska…..Reklam för Penedés Cava men intressant.

Ölglas och lökringar
En öl går också bra, för all del.

Livsmedelskedjan Lidl t ex är mycket stor på Costa del Sol och har ett fantastiskt sortiment av allt. Tycker vi. Inte den röriga affärsidén som man hittar här hemma där allt står överallt och ketchupen på extrapris finns bredvid kaustiksodan och gurkan – utan ordning och reda.  Mercadona är en annan stor kedja , och blandningen av dessa 2 kedjor är perfekt för oss. VAR perfekt, menar jag. Vi svälter inte här i Skåne så det går ingen nöd på oss men vinterförvaringen kom liksom av sig. Det känns.

Skylt med vändplats saknas
Så vänder vi på bladet.

Så vänder vi på bladet.

Lyssnar på Phil Collins medan jag skriver. Börjar bli trött. Det är nu gfäa ljkodij gdlkjöä smksajhqwqkaja34 börjar komma.Zzzzzzzzzz. Dags att avrunda. Vet inte vad denna dag har i sitt sköte. Kallt och solsken, kan man tro? En långpromenad väntar. Behöver lufta denna kokta hjärna. Ånga av den. Pyspunka siktar jag inte på men rätt lufttryck skulle sitta fint.

Hjärta i glas
Man får samla på kärlek.

Om jag får till det så skall jag i smyg fortsätta med min Spanskakurs med Ewa.
Hon är jätteduktig och har superpedagogisk metodik.

Hej då. Ha det gott. Alla dagar vi får blir till vår fördel. Kram på er.

Annicka i hålet
Trädkramare i söder.

Ta-ta.
Annicka

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Posted in
Wild and crazy

Annicka Ekengren

Lite bus, filuringar, tankar och bilder. Från resor, hemmets vrå, nära musfällan eller precis var som helst.
Lite feel-good, helt enkelt.

Jag finns lite överallt.  Digital Nomad, marknadsförare, säljare, inspiratör, passionista, medmänniska och livsbejakare!

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.