Knorriga Krönikor och Kåserier

Det kan bli vad som helst.

Faktiskt.

Annickas Logga för Ekengrenskan

maj 15 2021

Det svänger hej vilt. I Hjo.

Hilsen. Det är dags. Att få till det. Jo. Det svänger. I Hjo. Denna gulliga lilla stad – eller samhälle med sina 9000 invånare. Niotusentvå närmare bestämt. Numera. Vi har suttit som 2 flugor på ett bullpapper nere vid torget och slickat i oss av allt vi ser. Torghandeln, det småttigt familjära, salamin i korvbilen, […]

Läs mer
Hjoån om våre n

apr 30 2021

Nackdelen med löften – man måste hålla dem. At all cost.

Hilsen. I förra veckans krönika lade jag upp en massa taktik och löften till mig själv – som skulle infrias. Av mig själv. I positiv anda – så till den milda grad att jag trodde på mig själv. Stor i orden. Liten på jorden. Kan vara jag. Inte säkert men fullt möjligt.  Hur mycket får […]

Läs mer
Annicka med Douro i bakgrunden

apr 24 2021

En livsstilsförändring. Igen. För 7 gången. Minst.

Hilsen. Hon är tillbaka. Igen. Ekengrenskan. Man kan undra hur många gånger hon tänker hoppa ur och in i era liv – jag säger bara en sak – ingen aning. Det beror sig på. Vad som helst, egentligen. En förutsättning är tillgång till internet. Den saken är biff. Sårbar utan www. Det är ju inte […]

Läs mer

mar 27 2021

Underbart är kort. Eller nå´t.

Hilsen. Det får bli en kortis idag. Igår hann jag inte. Orkade inte. Hade en vakarnatt natten innan och då blir det inte mycket koncentrat på tankar och bokstäver. Åsså är det ju det där med flytten………en kär vän sa häromdagen – Du som packar hela tiden – så mycket grejor får det väl inte […]

Läs mer
Tyg med fåglar

mar 20 2021

Det närmar sig ett slut. En början.

Hilsen. Det närmar sig. Inte slutet utan början. Fast ett visst slut är det, förståss. Utan slut ingen början. Har ni tänkt på det? Fast det kan ju hålla på, också. Å då blir det ju inget slut. Men början blev det. Well. Ibland tänker jag. Ibland tänker jag att jag borde låta bli att […]

Läs mer
Annicka i Hatt

mar 13 2021

Packa pappas kappsäck. Kappa packas packsäck.

Hilsen. Vad vore livet utan hatt? Troligen trist. Vad är väl en bal på slottet? Ingen aning men är beredd att chansa. Eller en blå himmel och molntussar? Underbart. Packar ihop mina hattar. I stora fina hattaskar, som jag köpt hos Kinesen i Fuengirola. Där ligger klenoderna och gottar sig. Eller krullar ihop sig. Blir […]

Läs mer
Krönikadax

Knorriga Krönikor direkt i min mailbox - JA TACK !

Det vill jag gärna!
Såklart kan jag avsluta min prenumeration närsomhelst!

Ett litet ögonblick, bara.

Tack för att du prenumererar! Du är min hjälte och rockstar! / Annicka