Hoppa på bussen eller bli kvar.

Salve.

Hoppa på bussen eller bli kvar.

Jaha, så har det gått 2 veckor sedan sist. Det kan ha gått 2 år också – sedan sist – det beror ju på när sedan sist inföll. Det sedan sistaste jag tänker på är förra krönikan. Bra att jag inte lovade en insats varje lördag morgon – för det hade fallerat direkt. Lördagar kommer för ofta. Jag har inte koll på tiden längre. Inte mycket, i alla fall. Vet att den går i ilfart och att man får bestämma sig för om man vill bli kvar på trottoaren eller om man ska hoppa på bussen.

Inte alltid utsidan som räknas. Det är innehållet man vill åt.

I mitt nya liv hoppar jag på bussen – om jag känner att den går åt rätt håll dvs. Ibland låter jag den passera bara – fastän jag tänkt åka med – och tänker att det blir bra ändå. Kollar in trottoaren, helt enkelt. Lite Hop On och Hop Off. Man går på och av som det passar en. Det finns så mycket fint under nosen så nuet är viktigt som tusan. Bara man ser det lilla i detta nu. Alla har inte ett nu som är NU längre. Ju. Blessings.

Hop on – Hop off

Fysioterpeut i Fuengirola

Imorgon ska jag till en fysioterapeut i Fuengirola – eller i Funkan, som det kallas för – lite slarvigt – för att försöka få ordning på min nacke.  Tror jag har fått nackskott. Som ryggskott fast mer i den där smala delen under själva huvudet.  Nacken, heter det nog……………..Svårt att stretcha den och det knakar i käkarna. Har fått massage många gånger och det verkar som om jag behöver vridas runt på något sätt. Utan att kroppen följer med. Om ni fattar. Det gör inte jag men något i mig måste möbleras om. Förfallet är nära. Watch this space.

Ingen gamnacke här, inte. För full hals.

Lata dagar, aktiva dagar. Dagar som kommer och går.

Vädret är vänligt. Soligt. Skönt. Sommarvarmt, helt enkelt. Vi njuter så mycket att det nästan är opassande…………. Välsignat varde vårt val att göra detta i tid. Sommaren i Sverige och vinterförvaring i solen. Må det få hålla på och hålla på. Å hålla på. Så länge vi kan, vill och har möjlighet. Allt bestämmer man ju inte själv. Visar det sig.

Ett liv utan blommor…….apselut inte.

Har precis vinkat av goda vänner som varit på besök här. De haffade värmen precis. Kalasväder varje dag. Långa promenader.

Så vackert. Det blev en mils promenad. Från Artola till Cala de Mijas

Goda middagar. Många skratt. Djupa och lätta samtal om allt. Upplyftande och en energiboost.

Fin utsikt vid gym-passet!
Strandpromenaden i Marbella är inte så tokig…….

2 kilo på 24 timmar – slå det om ni kan.

Det blev väl en och annan Cava – välkänd dryck får man förmoda – för att inte tala om Tinto de Verano. Jag brukar förresten alltid be om ”utan is” för då får man mer dryck……………………och så slipper jag brain freeze.

Att hålla huvudet kallt är inget för mig……

Vi bestämde att vi skulle satsa på att gå ned 5 kg var på 2 månader genom att minska på sockret, det vita mjölet samt  lägga till mer rörelse. Nu är jag osäker på om den överenskommelsen kom till under Cavans inverkan……..Vi får stämma av i slutet av maj. Jag har i alla fall gått ned 2 kilo på ett dygn redan. Märkligt. Men så var jag uppe och strilade 3 ggr inatt. Rörelse och avlämning. Tänker att det kanske är modellen – att pinka sig smal?

Eureka. Jag kom på det…….
Så vackert. Det blev en mils promenad. Från Artola till Cala de Mijas

Vata, Pitta eller Kappa

Förresten tycker jag inte så mycket om kall dryck över huvud taget. Lite ljommen, blir bra för mig. Jag kommer inte ihåg riktigt vad för typ jag är och vad för mat som passar mig men någonting med Vata, Pitta och Kapha från Ayurvedans kunskapsland. Tror jag. Soppa och ljummet, sa någon till mig en gång. Troligen ingår inte Cava eller GT i det jag skall förse min kroppsboning med. Jag fuskar ibland, får erkännas.

Utan is, förståss…….

Dagen efter.

Idag var jag och fick min nacke och rygg omplacerad. Jag säger bara det……..vilket ljud det blir när osteopaten lyfter och knäcker till. Lite scary samtidigt. Tänk om han gör fel? Tänk om min kropp inte reagerar som den borde. Anyway. Det gjorde den. Nu är fram fram och bak bak. Såsom jag skapades  en gång. Träningsprogram och stretching framför allt. Vill ni ha en god kontakt i Fuengirola så anlita Physiospain. En glad norrman Rolf Martinsen, som kan det där med ben och leder och så´na däringa tentakler.

Måsen från Hjo

Det blir till att leka Sparven från Minsk –  Olga Korbut nu, så att jag får ordning på mig. Vill inte bli en stel tant som får överlutning framåt och medelst hasning tar sig fram. APSELUT INTE!!! Inte om jag kan förhindra det själv.

Framstupa framläge.

Och med detta lämnar jag er för denna gång. Måste finna sätt att sitta rätt. Det där med att denna tunga skalle skall sitta böjd framåt påfrestar nacken hårt. Pandemin och 1 år av för mycket sittande vid datorn – för att hålla mig mentalt vid liv – gav andra effekter. Promenader långa och många och många hyss vid datorn………Kände inget då men det har kommit nu. Reparerbart – om jag jobbar på det.

Ha en alldeles förträfflig vecka, kära ni. Hoppas värmen gör sitt intrång snart. Hos er. Här har den trätt in med bravur. Ljuset, blommorna, värmen, möjligheten till detta liv. We are truly blessed. Truly, truly.

5 äldre damer
Man gör sitt bästa. Ändå. Hon, längst till höger, kommer att gå ned i vikt snabbt. I know.

Love. Always.

Annicka 🌿🌹

unnadigresan.se
Ekengrenskan.se
Villavagnbloggen.se

 

Posted in
Wild and crazy

Annicka Ekengren

Lite bus, filuringar, tankar och bilder. Från resor, hemmets vrå, nära musfällan eller precis var som helst.
Lite feel-good, helt enkelt.

Jag finns lite överallt.  Digital Nomad, marknadsförare, säljare, inspiratör, passionista, medmänniska och livsbejakare!

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. Maria säger

  Hej Annicka☀️ du är finurlig och rolig och eftertänksam och det där med bussen gillade jag extra.
  Må väl och hoppas vi ses
  Kram
  Maria
  ❤️

  • Annicka Ekengren säger

   Kära Maria. Tack för läsning och kommentar.
   Vi måste bara ses igen. Det bestämmer ju vi!!! Eller hur!
   Vi får hoppa på träffbussen – du och jag. 😘🙏🚍Annicka 🌿🌹

  • Annicka Ekengren säger

   Louise, Louise. Länge sedan vi sågs i Budapest men kontakten hänger kvar. Jättemysigt och roligt. Må du ha det gott i vår och sommar, höst och vinter och därmed HELA livet. Kram. Annicka 🧡

  • Annicka Ekengren säger

   Hanne 🧡. Vi borde springa på varandra lite oftare – inte bara på Åhlens på Frölunda. Spring på mig i Hjo eller i Marbella, vet jag!!! Tur att vi har varandra ändå – FB o Insta underlättar. Kram. Annicka 🌿🌹

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.