Packa pappas kappsäck. Kappa packas packsäck.

Hilsen.

Vad vore livet utan hatt? Troligen trist. Vad är väl en bal på slottet? Ingen aning men är beredd att chansa. Eller en blå himmel och molntussar? Underbart. Packar ihop mina hattar. I stora fina hattaskar, som jag köpt hos Kinesen i Fuengirola. Där ligger klenoderna och gottar sig. Eller krullar ihop sig. Blir missformade. Oh, well. De flesta klarar sig. I Hjo blir det hattparad, det vill jag lova.

Balklänning
Vad är väl en bal? Vad är väl en tyllklänning? Vad vore livet utan drömmar? Pix för den gula. Fluff.

 

Stranden i Beddingestrand
En solskensdag. Sparar jag på.

Stiltje i några dagar.

Guess what…..? Det blåser. Det viner och regnar. Inte mycket till uteväder. ”Tidsstudiemannen” ( maken är världens bästa logistiker ) säger att vi är i god fas med tiden. Några veckor kvar innan flytt och vi har hunnit långt redan. Lite innepyssel och slapperier idag, helt enkelt. Fullständigt ogästvänligt ute.

Katt vilar
Vi chillar lite, bara. Mellan arbetspassen.

 

Gamla garagedörrar
Inte vår kommande boning, i alla fall . Lite färg bara, så blir det fint för ev spekulanter – ”Sätt din egen prägel….”

 

Resväskor
Packa pappas kappsäck, Packa pappas kappsäck, Packa pappas kappsäck, Packa pappas kappsäck, 
Packa pappas kappsäck, Packa pappas kappsäck, Packa pappas kappsäck, Packa pappas kappsäck

Skruvat, slitit, sågat, burit, slängt………………………Snart har vi strippat villavagnen och den kommer att stå där naken och frysa innan den lyfts och körs iväg för försäljning hos Morgan Nyman AB. Jag är sååååååå glad att vi gör denna förändring. Puss till Livet.

Demontering av trädäck
Som ett plockepinn fast jobbigare. Inga stickor att bära – mer åt brädhållet. Liksom.

Jag har nigit vackert och bett att få bananlådor hos Coop i Trelleborg – tack för att ni är så tjänstvilliga och hjälpsamma – vilka jag fyller lite efter hand. Slänger/ger bort en del, faktiskt. En del saker är äldre-äldre, andra är äldre-yngre och det är bara att sortera. GANSKA många gamla datorer hade jag……….borta nu.

Vackra glas
Många glas blir´e.

Rätt bra koll på grejorna ändå, vill jag mena. Glas har vi så att vi kan sälja om någon undrar – eget gods – andras gods och köpegods. Oavsett hur mycket vi slängt och låtit bli att samla på oss, så fyller det släpkärra efter släpkärra…. Märkligt vad lite men mycket man roddar runt som människa. Märks först när man skall flytta. Hur mycket hade vi inte förr – då vi inte skalat ned än? Ujamej.

Rött hus med svenska flagga
Ett litet rött hus med vita knutar. En promenadbild.

Lite Hej Då och Tack.

Tittar på foton och minns. Det är fint på Söderslätt. Inte bara Österlen som bjuder på vackra vyer. Många mil har jag vandrat här. Tusentals foton har jag tagit. Det ena vackrare än det andra. Det lilla är det vackra. Det stora är det vackra. Man måste ha förmågan och viljan att kunna se det. Ett rikare liv, helt enkelt.

 

En utsikt i Beddingestrand
En vy att minnas. Hela livet.

Låter jag dramatisk? Oh nej. Bara tacksam för att ha upplevt det fina i naturen. Lägger minnen och tacksamhet i små fack i hjärnan. Det tror jag är bra för välbefinnandet. Ni förstår kanske att det är ytterst små fack jag har, men ändå………Man får packa smart.

Ankhuvud
En ank-hjärna – inte mycket som rymt så jag får hushålla med vad jag stoppar in där…

Unnadigresan – vad händer?

Just nu händer inte speciellt mycket. 2 resor kvar i år – om inte covid fortsätter strula. Sådana är planerna och mina partners i Porto väntar tålmodigt – för att inte tala om mina fantastiskt tålmodiga resenärer. Som litar på mig och vill åka med när än det blir. Till hösten. Hoppas, hoppas.

Unnadigresans logotype. uftballong
Nästa år vill jag göra åtminstone 1 st resa – planerna har jag – men jag vågar inte se in i framtiden så långt. Jag får chansa på att allt reder sig och att jag kan fortsätta. Så mycket hjärta och smärta det varit att bygga upp mitt lilla reseföretag – och jag bara vill INTE ge upp. Det får komma som det kommer och bli som det blir. Unnadigresan – I am proud of you ♥.
Dourofloden
Denna vackra plats på Jorden. Dourofloden i Portugal.

 

Nöjd resenär till Porto
Tacksam för mina nöjda kunder.

 

Margarida serverar
Vår hostess. Margarida. Lagar underbar mat, bakar fantastiskt gott bröd och bakverk och är den perfekta värdinnan

Inte självklart.

Har rensat i den lilla bokhyllan. Lagt ned i lådor. Kan förståss inte låta bli att uppleva saker samtidigt. Hittar massor med gamla recept – samt kokråd på hur man kokar vatten/vätska. Det ni – har ni sådant i era gömmor? Följ noga, ni som inte vet. Ler kärleksfullt och undrar…..varför?

Kokråd
Alltså……..tror det är pappa som skrivit……men varför? Eller är det mamma i unga år?

Mamma bakade allt, sydde, var superduktig och praktiskt lagd. Lagade fantastiskt god mat och bakade bröd och allsköns kakor. Jag hittade receptet på sirapskubben häromdagen – när jag packade. Hon hade en stor mjölkkanna i aluminium – med lock – i vilken hon lade degen – och så ned i vattenbad med kärlet. Stan´s sötaste och godaste bröd. Kommer ihåg det så väl………….

Brödrecept
Mamma Carolas Sirapskubb

Ingen utbildning idag.

Vi hoppar över utbildningen idag. Inget om oliver, korkekar, kalkbränning, Vasaloppet eller annat trevligt. Tror ni klarar er ändå – med en näpen liten kunskapslucka så här i mitten av mars. Jag är ju i flyttartagen så jag tror jag är ursäktad. Tror förresten att jag får snabba mig om jag ska hinna sova innan jag går upp.

Vatten och jetski
Om man skulle ta och sätta lite fart……Foto från Mora Noret.

Maken överraskade mig med ett stort fång tulpaner igår. 🥰. Så glad jag blev. Lycklig. Å som den håller i sig!! Lyckan!

Tulpaner i tulpanvas
Vackert så att man suckar.

Så släcker jag ned.

Tassar in i sovrummet och somnar sött. Tror jag. Det ska bli lortväder i morgon också, så jag kan knyta mig länge om jag vill det. Jag startar alltid morgonen med att lyssna på P1 och ibland slumrar jag till igen. Kulturkvarten, Vetenskapsradion, Dagens Ord, Ekot. Ekengrenskan gillar´t. Ibland är det lite föööör tungt – då rockar jag loss till P4. Funkar.

Så säger jag ta-ta. Ta hand om er och håll er undan.

Allt gott,

Annicka 🌿🌹

 

Posted in
Wild and crazy

Annicka Ekengren

Lite bus, filuringar, tankar och bilder. Från resor, hemmets vrå, nära musfällan eller precis var som helst.
Lite feel-good, helt enkelt.

Jag finns lite överallt.  Digital Nomad, marknadsförare, säljare, inspiratör, passionista, medmänniska och livsbejakare!

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Läsarkommentarer

Kommentarer

  • Annicka Ekengren säger

   Britt!! Jag är så tacksam att du hittat mig!!! Stolt som en tupp och jätteglad! Du ska veta att jag tvivlar VARJE GÅNG jag trycker på ”PUBLICERA”. Känner lite ångest över egotrippen att skriva som jag gör – där så mycket fokus hamnar på mig. Jag är rätt blyg – fast det tror man kanske inte – så som jag publicerar bilder på mig själv……Komplext men…..roligt och berikande. För min dåliga självkänsla och kärleken till mina läsare. TACK <3 ! / A

 1. Maria säger

  Så himla kul att flytta Annicka och jag som trodde ni skulle ta villavagnen med er. Hur ska ni bo i Hjo? Känns som det blir lite närmare. Ska bli jättekul att ses igen när ”det här” lugnat sig. Lycka till med flytten🥰
  Kram
  Maria

  • Annicka Ekengren säger

   Mia <3. Det var vår ursprungliga mening - att ställa den på vår tomt där. Men så har vi tänkt och tänkt. ändrat oss 1000 ggr. Vi vill bygga något där istället. Morgan Nyman AB bygger fantastiska trähus. Blir nog något sådant. Lägenhet först. Nu går flytten från Skåne om några veckor kvar, bara. Vi kan väl ringas? Jag börjar "tillfriskna" nu och kan ringa, faktiskt. Har en telefon som funkar numera och som inte skapar totalt kaos. Den strular inte <3 ! / A

 2. Gun-Britt Florin säger

  Kul att läsa din finurligheter, berättelser från när och fjärran. Receptet att koka vatten 💧 var en kul påminnelse. Spara och rama in. Kanske något för våra ungdomar 😂 Dina Fina bilder uppskattar jag också. Det där med flytt vet jag allt om. 😜
  Var skall ni bo? Har jag missat det ? Kram och lycka till 🤞 Så spännande 🥰

  • Annicka Ekengren säger

   Gun-Britt: Tack för feed-back. <3 Extra mysigt att få. Det blir Hjo. Den lilla trästaden vid Vättern. Till lägenhet först och sedan blir det annat. Våren i Västergötland - det blir bra, det. Skåne i allmänhet och Söderslätt i synnerhet är fantastiskt - loving it - men det är dags att älska något annat också - nu. Följer dig och din verksamhet. Man vet aldrig var saker och ting landar...........Spännande!!! Härligt med kontakt, tänker jag 🙂 <3 ! / Annicka

 3. Eva säger

  Tack för din krönika Annicka! Min mamma var också så där huslig – som du och din mamma. Lagade världens godaste mat. Jag har en liten bok där jag skrivit in favoritrecepten. Inget om kokande vatten, men pepparkaksdeg, fiskgratäng och annat. Nostalgi.
  Det bästa med att flytta kanske är just det att man hittar de där minnena som man glömt för en stund. ❤

  • Annicka Ekengren säger

   Eva <3 . Precis så. Det där att man måste ta sig tiden och titta lite närmare på skatterna. Jag är mycket för nostalgi när det gäller familj och kära vänner. Mamma var supergenerös med att lära ut. Hon sa alltid att hennes mamma inte ville ha barn i köket . De var portade för att "de bara sprang framför fötterna och var i vägen". Lovade sig själv tidigt att om hon fick barn så skulle de få laga mat och baka så mycket de ville. Så blev det. <3 ! / A

 4. Åsa LANDSTRÖM säger

  Tack❣️
  Är i stort i samma livsförändringssituation 🏠🚐🏘 Nu emellan boenden gläds jag av att följa dina rader, än en gång tack 🤗

  • Annicka Ekengren säger

   Åsa. Gulle. Ja – vi följs åt lite grann – fast vi har ingen husbil – inte ens husvagn längre. Känns jättebra i alla fall. Vi får se vad det blir framöver. Får vi bara vara friska så kan det bli vad som helst – när och om vi vill. Skön känsla, eller hur? <3 / A

 5. Ulrika säger

  Underbara Hjo! Ni får prova restaurangen Känsla – nyligen bytt ägare men troligen lika bra som tidigare. Jag har all släkt där så när Corona är borta hör jag av mig när jag är där och hälsar på ❤️ Så mysigt att lösa dina härliga texter😃

  • Annicka Ekengren säger

   Ulrika. Så kul att höra från dig!!! Vi har sett Restaurangen Känsla men inte ätit där. Lite restriktioner i coronatider. Däremot har vi ätit på Biergarten i Stadsparken. Jättegod mat! Hör av dig när du har vägarna förbi! Vore fantastiskt kul att ses och bubbla lite!!! Så glad att du läser mina krönikor! Gör mig glad <3 / A

 6. Anki säger

  Åter en underbara krönika. Blir så själsglad över alla fina finurligheter som du delar.
  Att få ta del av det lilla i det stora och det stora i det lilla, stort tack!💜

  • Annicka säger

   Kära Anki. 💜. Tack för orden. Härligt att få beröra någon positivt. Bästa känslan. Du är en hejare själv på att dela med dig av positivitet. Å matrecept. Smarriga sådana…. / 🌹🌿

 7. Ulla Rosén säger

  Goaste Annicka!
  Det är så kul att få ta del av dina tankar och ditt härliga liv!
  Du är fantastisk på att skriva så man ser bilderna framför sig.
  Snart blir det väl en bok?😁📚

  När du skriver om bakning tänker jag på mina tre döttrar som vid ett år och uppåt var med när jag bakade bullar och matbröd.
  De satt med i sin barnstol och fick en liten deg och härmade mig även om det mesta hamnade i munnen.
  Vi småpratade och jag fick massor gjort.
  Idag bakar de gärna sitt bröd och har var sin assistent.
  Jag bakar fortfarande allt matbröd och även min man Carl.

  Sköt om dig och stor kram!
  Ulla💃❤️

  • Annicka säger

   Ulla, Ulla. Härliga vapendragare genom åren. Vi följs åt – om än på håll – med diverse oväntade möten här och där! Det började på MIG i Göteborg, väl?
   Kan se dina töser sitta och baka och smaka. Viktigt att ungar får vara med. Lägger grunden för vuxenlivet. Ha det gott. Hälsa bagaren 🙂 Glad Påsk 🐤🐣./A

 8. Gullvi Nilsson säger

  Underbart kåseri som vanligt, vilken fantasi och positivitet du har. Spännande med flytten blir säkert
  bra att bo i hus igen och nya omgivningar att njuta av. Är huset klart för inflyttning eller får ni tillfälligt
  bo i annat boende? Här bor vi i samma gamla hus sen 40 år och samma gamla vagn på samma ställe
  men allt är bra i denna ålder. Ni gör helt rätt att det förändra miljö och boende så länge ni orkar.
  Verkligen Lycka till

  • Annicka säger

   Gullvi 🧡💜🧡. Kära vän och parhäst genom åren. En kär vän. Tänker att jag ringer dig och berättar mer. Jag har ju börjat bli unset bättre på det. Faktiskt.😁. Skönt med förändring – om man vill och behöver men inget självändamål i sig. Ni bor ju så fint o så har N sitt garage. Tror det är viktigt, du vet 🥰. Må gott och krama Gobben från oss. 🙆‍♀️. /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.