Speglar, öl, pissoarer och Calvados

Hilsen.

 

Nu prövar jag att skriva direkt i mobilen. Abonnerar på VECKA EUROPA från Telia, och har så 1 Mb att leka med till fredag nästa vecka – då vi sitter på färjan. Väl hemma kan jag frossa i dataöverföringar. 

Nåväl. Med mina chorizo till fingrar, så kan det bli hursomhelst. Yttepyttetext o minitangenter.

Like a painting but it is in fact for real.
Like a painting but it is in fact for real.

Normandie var fantastiskt. Vårvindar ljumma och blomster så fagra. ”Så skimrande var aldrig havet” skulle passa in här – men vi såg det aldrig i den skepnaden…..men det låter rätt poetiskt.

Vi bodde på en camping som hette Camping Le Havre de Bernières www.camping-normandie.com
Nyligen öppnat upp rostiga grindar inför säsongen 2016…..lite sådär halvdant med de mesta – men vädret var fint. Rent var det. Eftersom de var så få campare – förutom alla 100-tals stationära villavagnar – så kunde vi päsa på superplats. På säsong hade vi varit 5+1 ekipage på samma yta. Vågar inte skriva 5+1 som en siffra – för då kommer det väl att spamma tvivelaktiga erbjudanden.

Nice campsite but there is no space in the lo...
Nice campsite but there is no space in the lo…

Ni som följt med på min tidigare resa, vet om min stora admiration för äventyr på Institutet=renlighetsinrättningen. Det har blivit en sport och av det skämtsamma slaget.
Denna camping bjöd – säkert helt ofrivilligt – också på en hel del skratt…….
Långbenta toalettgäster hade problem. Väl installerade med bakdelen på därtill avsedd plats, var det för kort avstånd mellan knän och dörr……tja……bara att flexa, om man säger. När dörren stängdes slog den till knäna. Hur tänker man? Bygger man båset först och köper toastolen sist? Provsitter ingen långbening?

Det var uni-5+1 toalett. Pissoarer i prydlig rad precis när man kom in – och toabåsen intill. Alltså står herrarna – förmodligen enklast för män att begagna sig av dessa små skålar – vi kvinnor hade haft det krångligt. I alla fall, herrar vid pissoaren till allmän beskådan – medan vi övriga, obekvämt tassande, försökte låtsas som om vi INGET såg eller fattade. Dumt att ha pissoarer så öppet. För allas skull, menar jag.

Det finns ofta speciella bås för de tillfällen man vill blaska av sig, borsta tänderna, plocka hår ur öron eller raka knävecken. Bås med dörr. Bra. Men….bås med dörr har ingen el men jämväl spegel. På annan plats finns uttag för el för t ex hårtork, men där finns ingen spegel. Behöver jag säga att elsladden aldrig är lång nog att räcka från kontakt till bås?
Anmärkning: pinkande herrar kunde spegla sig hela da’n i uppsatta speglar-för-herrar-som-pinkar-och-som-måste-kolla-fejset-samtidigt -om de ville…..Why?

Vi skall inte tala om duscharna. Oklanderligt rena o fina MEN maken kallade dem för dammblåsningsmaskiner. Det pressas ut vatten från litet munstycke – med stor kraft – och allt virvlar- utom en själv, då. Vattnet yr och allt blir fuktigt men inte vått. Håhåjaja.

 

Big, big sighs.
Big, big sighs.

Vi var på många olika minnesplatser från D-Day 6 juni 1944. Gripande. Läste någonstans att ca 60 miljoner människor dog i 2:a världskriget. Ytterligare 20 miljoner lär ha dött i följder efteråt – som t ex svält och sjukdom. Hisnande siffror. Går inte att greppa. Det var riktigt rörande och ledsamt att se filmer o bilder, gå på platser där män dog som flugor i krigandet. I anfall och försvar. Från alla sidor. Unga människor med livet framför sig.

Built for one-time-combat with loads of war-equipment and men.
Built for one-time-combat with loads of war-equipment and men.
War-time
War-time

En hel del Calvados provsmakade vi. Maken är kännare och vet när det smakar träsk och när det smakar himmelskt – och graderna däremellan. Vi åkte runt på Route de Calvados och besökte olika CAVE. På ett ställe smakade vi på allt. En sorts POMMEAU, som är fransk cider, smakade som gråvattnet luktar från vårt avlopp i husvagnen. Tvi vale. Det värsta jag känt. Ingen av de övrigs besökarna sa något, så jag uttgick från att det skulle smaka och lukta lort. Maken tyckte tackochlov samma som jag, så någon gråvattenscider blev det inte köpt. Däremot köpte vi cider med än mer Calvados i. För er som inte vet – cider och pommeau görs på äpple. Den förädlade råvaran blir Calvados. Den, i sin tur, kan smaka räv eller ljuvligt. Jag gillar den ljuvliga sorten.

 

20160413_152435

 

Vi styrde kosan mot Belgien och den anrika staden Brugge. Riktigt, riktgt vacker. Vi har varit här förut och återvänder gärna. Att gå i butikerna med alla dessa 100-tals ölsorter…….

Really old and well-preserved houses
Really old and well-preserved houses

Jag gillar Leffe. Inte 2-beningar utan ölsorten Leffe. Varsågod – där blev det en gratis varumärkesplacering.

My Leffe
My Leffe

Å där kom en till……….

Leffe Paradise
Leffe Paradise

 

20160415_123014
Eating out in Brugge

Nu bor vi på en camping 2 mil utanför Brugge. Ligger 200 m från havet och dynerna. Här finns ca 400 villavagnar!!! Tätt intill varandra. Belgien är ett litet kand med många människor, så det finns inte plats för sommarstugor med stor tomt.Landet räcker inte till. Då löser man det med villavagnar. Smart folk ?.

Den Haan
Den Haan

Magen har varit på bröllop. Pasta och kalkonköttfärssås snodde jag ihop idag. Koma. Spanskt rött vin till det. Dubbelkoma.
3 belgiska kanaler på TV och ingen internet.
Fredagkväll.

Tror jag skall jojka en truddelutt. Kan ev charma någon-om jag har tur.

Imorgon fortsätter färden. Keukenhof Trädgårdar och tulpanorgier. Tulpaner från Amsterdam, ni vet.

Omaha Beach in background
Omaha Beach in background

Allt gott.
Anka

Wild and crazy

Annicka Ekengren

Lite bus, filuringar, tankar och bilder. Från resor, hemmets vrå, nära musfällan eller precis var som helst.
Lite feel-good, helt enkelt.

Jag finns lite överallt.  Digital Nomad, marknadsförare, säljare, inspiratör, passionista, medmänniska och livsbejakare!

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Läsarkommentarer

Kommentarer

  1. Mariella Holm säger

    Om man bortser från vissa små!! missöden så verkar er resa hemåt väldig skojsig ?Kramar

  2. Karin Sjöholm säger

    Underfundigt och med humor iakttar du omvärlden. Kul att sitta på en pinne och få vara lite av en medresenär.
    Fast snart får du gärna komma hem..
    Kram Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.