Det kliar

Hilsen.

Ysterquist har tillfälligt blivit lite Dysterquist och fått skrivhäfta…………blev bestulen på min handväska – fattar inte hur men den är borta. Tur att jag inte reser ensam – då hade jag suttit på bar backe. Inte på en bar i en backe. Jätteskillnad, if you ask me. Det senare hade varit kul.

Just nu sitter jag i en vilstol, har 2-dag ( ni vet – 5:2 diet ) och filurar på livet i allmänhet och mig själv i synnerhet. Majgadd, vad jag kan fundera………..
Vädret är fantastiskt fint. Solsken, ca 18 c och palmerna vajar för vinden. Vi bor på en camping som är 5*****. Här finns allt. Specialpris för vintercampare. Inte dumt. 120 kr/natt ca. Mindre om man bor längre. Swimmingpool bl a. En tvättinrättning för kropp och kläder – alltid hett vatten och rent och snyggt. Fantastisk anläggning. Villavagnar i multum. Snyggt och ordentligt.

Här finns husbilar som är stora som turistbussar. Enorma kärror. Man kommer INTE in överallt och inte på alla campingar med en sådan – men det kanske man inte vill. Har man ett mål och vet vart man skall och sedan slå sig ned för eviga tider – då är det kanon med ett sådant mobilt hem. Problem kan uppstå om man parkerat, slagit upp en liten Bailey och inser att mjölken till kaffet är slut. Tufft att packa ihop och ge sig iväg för en liter homogeniserat.

En liten kattunge har sökt sig till förtältet – den får inte men gör det ändå. Språkförbistring säkert. Inte det minsta mager och den doftar parfym, så den får nog lite gos och mat här och var. Skall egentligen inte klappa – av rädsla för loppbett – men det är svårt att stå emot……..igår hoppade lilla missen upp och lade sig i mitt knä. Jag föll som en fura där jag satt….Svag för mys är jag.

Tillhör gruppen människor, till vilken myggor och andra blodsuktande kryp dras. Kvar blir minnen av dem – bett som kliar så in i Norden – i flera dagar, upp till en vecka. Jag kliar tillbaks med hårborstar och kammar, nagelfilar och gafflar. Smörjer in mig med allt som smetar och som kan stilla klådan. Tandkräm funkar INTE, kan jag upplysa er om. Inte kaviar, heller. Ättika svider något så vansinnigt, så det är inte värt smärtan. Doften är inte attraktiv, heller. Poème by Lancôme är min doft. Skillnad. Fast ättika är billigare i inköp…………12 kr för 50 ml. Poème kostar 900 kr. Hjälps inte. Kommer inte att byta ut.
Efter år av tester har jag kommit fram till: Hårborsten funkar bäst i test. Det river gott-ont och stillar den värsta klådmaran för lilla stunden. Inte snällt mot kroppen men själen mår bra. Balans.

Är fortfarande i semesterfasen rent mentalt. Inte riktigt kommit ned i varv.
Behöver och VILL kommunicera med människor och sajberspäjs är ett fantastiskt medium. Tillgången är obegränsad hemma – så här på resa blir det annat. Var inte riktigt beredd på det. Inser att jag har ett OTROLIGT socialt liv på nätet. Visste det innan men fattade inte omfattningen förrän jag kom på resa.

Här på campingen köper man sig tid. Såklart. Inget konstigt i det. Kostar 5 Euro för 6 timmar. Låter som mycket tid, men om ni visste vad fort det försvinner!! Om jag skall leva ut det som är en stor del av mig – alltså spontan och redo för bus – då funkar inte det så bra med alla begränsningar. Känner att det begränsar mig och då kliar det i kroppen. Inte av myggbett men av oro.
Jag verkar inte vara så förtjust i begränsningar, visar det sig. Visste jag detta om mig själv – eller kommer det som en överraskning? Får fundera på det.

Vad har jag bidragit med till mänskligheten idag – som var bra?
Får grunna på det en stund.

Nu får det bli ärtsoppa igen. Inte många kalorier i den.
Grannen, som är svensk, skall ha pannkakor till sin soppa.
I wish.

Imorgon är en annan dag. En ny dag i solen.

Kram på er,
Anka

www.vilanovapark.com
www.defigit.se
www.villavagnar.com
www.idetravel.se

Wild and crazy

Annicka Ekengren

Lite bus, filuringar, tankar och bilder. Från resor, hemmets vrå, nära musfällan eller precis var som helst.
Lite feel-good, helt enkelt.

Jag finns lite överallt.  Digital Nomad, marknadsförare, säljare, inspiratör, passionista, medmänniska och livsbejakare!

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.