Hä(e)llregn och pärlor

Hilsen.

Idag regnar det. Fel. Det ÖSER ned. Inte haft en enda regndag sedan vi lämnade Tyskland förs snart en månad sedan. Jo, det kom en störtskur med 5 stora droppar häromdagen. 5 st. Jag lovar. Stora men bara 5 till antalet. Idag häller det ned. Utan pardon.

Vi har ett fint förtält till vår husvagn – med en matta som skall hålla sten och gräs borta från fossingarna, när vi struttar omkring där.
Idag är det no strutting som gäller. Marken hinner inte svälja allt regn och i minsta ojämnhet samlas stora vattenmängder.
Vårt förtält ligger i en liten svacka. Ni kan tänka er resten………Tvätten lät jag hänga kvar ute i natt – vem bryr sig om väder när det är solsken jämt? Så tänkte jag då – nu tänker jag på ett annat sätt. Ett torrare.

Tänker också på stackars människor i flyktingläger. Ingen lyx där, inte. Kallt och vått. Fattigt, sjukdomar och svält. Vilken skillnad i förutsättningar. Att tänka på hur mycket värre det kunde vara tar udden av irritationen över att det regnar in i förtältet. Promise.

Elen är bortkopplad från campingen – man gör något slags underhållsarbete. Gör i o f s inget för oss – vi har solcell på husvagnstaket – modell trygg – så vi kan ystert ha lamporna på. Allt som går på 12 volt funkar fint. TV:n gör det inte. 240 v. Jag som vant mig vid att se på engelskspråkiga såpor så här på morgonkvisten. Odubbade. Jag tar vad som helst. Suktande efter ett språk jag förstår. Jag skall tamigsjutton lära mig detta språk. Med 3 års latin i gymnasiet och ett uns av språköra borde något fastna.

Vi är i Catalunya-land. Här vårdar man sin kultur, sitt språk och sin stolthet. Vet att det pågår någon slags omröstning nu om viss självständighet. Nejdå, jag ser inte BARA på såpor. Vi har spanska-kanaler på jämt.
Strosar man omkring ner i Vilanova-stad vajar det katalanska flaggor från balkonger och gårdar. Fotbollslaget Barcelona är kungar här. Har en egen TV-kanal och fotbollsskolor för ungarna –  i egen regi.

Igår gick jag från campingen till sta´n. Tog en omväg. Gick lite hit och dit. Klockan var ca 17. Affärerna öppnar ju igen efter siestan. Har öppet till 20.00.
Vädret bjöd på ljum luft. Ingen vind. 20c. Skolgårdarna fyllda med barn som idrottade. Bollspel. Fotboll. Det finns gott om skolgårdar här. Gott om ungar som idrottar.

För de yngre kottarna finns det anmärkningsvärt gott om lekplatser. Jämfört med hemma finns de överallt. I centrum. Det finns också gott om barn. Föräldrarna är med när de leker. Trafiken tät utanför.

Så härligt att promenera och studera hur andra lever. Lära sig och förundras. Eller förskräckas – den varianten finns också.

Det verkar som om ekonomin bättrat sig i Spanien. I alla fall vad vi sett så här långt på resan. Sett ur turistögon, förståss. Begränsade ögon.

Det finns tiggare här också. Spanjorerna ger. Många har drabbats och vet hur det känns att bli utan allt. Att ha haft det bra och sedan rasar ekonomin. Livet rasar. Inget blir sig likt.

Här finns gott om sk Xine Markets. Tror staden har 22 st gigantiska affärer med kinesiska ägare. I dessa affärer finns ALLT. Om ni tror att ni vet vad ALLT betyder, så dubblera det. Lägg till ytterligare 50% och ni är nära. Tror jag tillbringade 1 timme i EN affär igår. Fastnade vid pärlhyllorna. Allt för att göra smycken fanns. Billigt. Jag plockade på mig en del. I kassan sa farbrorn 6 Euro. Snäll farbror.

Nu sitter jag här i husvagnen medan regnet öser ned. Jag skall göra halsband av mina färgsprakande fynd. Inser att tråden är för tjock för pärlhålen. MÅSTE ned till affären igen. Tar det imorgon.
Blir nog en riktig pärlmorgon. Då har nog regnet givit sig av.

Oooops. Där kom strömmen.

Må gott.
Annicka

www.defigit.se
www.idetravel.se
www.villavagnar.com

Wild and crazy

Annicka Ekengren

Lite bus, filuringar, tankar och bilder. Från resor, hemmets vrå, nära musfällan eller precis var som helst.
Lite feel-good, helt enkelt.

Jag finns lite överallt.  Digital Nomad, marknadsförare, säljare, inspiratör, passionista, medmänniska och livsbejakare!

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. Hej Annicka!
  Tack för trevlig läsning. Det är så upplyftande att läsa dina kommentarer och betraktelser. Få drömma sig bort, tänka det där ska vi också göra en dag, känna igen från sommarresor men också påminnas om att se livet och dagen i det lilla :). Ha det fortsatt fint! /Eveline

  • Hej Eveline!
   Tack för din fina feedback! Svarar lite sent, men vet egentligen inte hur jag skall svara för att det skall nå dig – och inte bli ett allmänt inlägg! Kanske funkar det nu!
   Jo, det är en kanonresa! En hel del uppoffringar innan, men nu gör vi det!! Fantastiskt att ha så god tid på sig……ingen stress någongång. Stanna 3 dagar? 7 dagar? 1 månad? Spelar roll…….Tack för att du läser. Det gör mig glad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.