Dråpligt eller inte?

20141219_211759_LLS
Home Sweet Home

Hilsen.

Det lackar mot jul. Jag tänker inte skriva om det. Inte denna gång. Julen kommer liksom ändå och ni har fullt upp. Dessa tankar kan man läsa när tiden rinner till. Mellan Kalle Anka och Rapport. Julen få bli några bilder istället.

Livet är fullt av små skojsigheter – om man har tid att notera dem. På en lång vinterresa i husvagn har man tid. Väljer man sedan glädje över irritation kan det uppstå dråpliga situationer.

Till exempel:

Du vill duscha.

Alla anläggningar vi väljer har mycket god standard och därmed naturligtvis dusch – med varmt vatten. En del har HETT vatten – andra har graderingar nedåt. Brrr.

En del campingar har duschar som styrs med datorer och tidlås. I synnerhet i Tyskland har vi träffat på sådana. Det gäller att förstå hur man skall göra: Slå in kod på den dusch du vill använda. Gå in i duschrummet. Lås dörren. Öppna den inte innan du är färdig.

Kod på och in i duschrum. Alla tvagningsverktyg med. Alla doftande tvålar, krämer, inpackning……. Av med kläderna och tryck på vattenknappen. Du tänker njuta av stunden. Det strålar ner varmt vatten. Du tvålar in dig. Håret får sin schampoduvning. Perfekt. Du kommer på att du glömt något – tänker att maken kan assistera – öppnar dörren och ropar högt. Han borde höra. Han är väck. Vet inte hur borta han är i anden men kroppen är i alla fall på annan plats. Han svarar inte. Säkert har han fått igång sin dusch på Herrarnas. Öppnar inte dörren. Smart.

I och med att du brutit förtrollningen och öppnat dörren stoppar du vattnet. Där står du intvålad och frusen och måste ut i första rummet och knappa in ny kod………. Du fattar. Intvålad morgonrock, gåshud och den ljuvliga stundens magi är bruten. Tvagning och sedan ut………….

Palm-trees and Christmas-trees
X-mas demands trees

 

Eller:

Du kommer in i en vanlig dusch. Inget kodlås. Bara att trycka på knapp eller vrida på vred. Busenkelt.

Bra. De flesta duschutrymmen är sådana att du går in i ett bås där det finns hängare, en liten bänk och sedan är duschen där rakt fram. En liten smal vägg som skyddar allt från att bli vått. Ok. Klok och erfaren som du är, tänker du att du inte skall bli lurad och tvåla in dig och sedan bli blåst på det varma vattnet. Smart. Ok. Morgonrocken på. Du är snabb. Tror du. Trycker på knappen för att känna efter att det kommer VARMT vatten. Precis. Vattnet kommer UTAN fördröjning.

Våt morgonrocksärm inte behagligt.

Eller:

Duschbåset är kanske i minsta laget ibland. Liiiiite trångt att vända kroppen. Med lite tvål går det lättare att snurra runt – hal och fin. Trodde du, ja. Varje gång du tvålar in dig och rör på dig kommer du åt vredet och vattnet stängs av. Järnspikar. På med vattnet, bara det att det första som kommer är KALLT – sedan kommer det varma. Vattnet strilar härligt. Du vänder dig, någon av alla dina kroppsdelar kommer åt kranen och vattnet stängs av.……..Så där kan du hålla på en stund men vem har bråttom?

Mera vatten:

Diska måste man. Det är männens göra, verkar det som. Där, i diskrummet träffas de och pratar. Tyskar, holländare, engelsmän och danskar – för det mesta. Inte så många vintersvenskar. Där går man igenom dagens bouleresultat, vilket diskmedel som fluffar mest eller världsekonomin. Vad vet jag?

I alla fall: Normalt sett skall man få plats med sin balja och kunna skumma runt och rengöra sin disk.

Självklart kan man tycka. Ibland kommer man till en camping, där diskhon är liten och kranen kort, eller låg, hur man nu skall beskriva det. I vilket fall betyder det att varje gång du för ner din bunke under kranen stängs vattnet av ELLER så måste du hälla ut vattnet du lyckats få i, för att kunna få upp din diskbunke. Det är för trångt. Så kan du hålla på tills semestern är slut. Gör ju inte mig något i o f s. Jag diskar inte.

And so there was Light

 

Nu skall känsliga personer inte läsa mer:

Besök på det onämnbara måste ske ibland. Det finns papper på nästan alla ställen. En del har rullarna i låsta dosor. Säkert stöldbegärligt. Otroligt.

Du bidar din tid där du sitter. Filosoferar. Dags för papper. Finns en stor rulle men du kommer inte åt början, om man säger. Snurrar och krafsar, tittar in i behållaren (inte så lätt, skall sägas) och krafsar o snurrar igen. Nej. Irriterad? Kanske. Börjar nypa i sidorna på rullen för att få lösa problemet. Ihärdigt attackerar du rullen.

Nästan alla hygieninrättningar har belysning som går på och av via en timer. Behöver jag säga att den belysningens timer är inställd så att lyset släcks när du krafsar efter papper? Det blir becksvart. Slår aldrig fel. Vad göra? Du inser att det finns en sensor någonstans och börjar vifta…………..samtidigt med krafsandet. Ja. Behöver jag säga mer?

Hav tröst och bli inte avskräckta. Just smile. Du lyckas ALLTID med pappret förr eller senare, lite mörker har inte skadat någon, en intvålad morgonrock doftar gott och i vilket fall är du är alltid ren och fräsch och nöjd. Allt det andra du upplever på resan väger upp – jag lovar.

Allt kunde vara värre. Mycket värre.

Nästa gång skall jag berätta om något annat.

Spanien är verkligen ett härligt husvagnsresandeland. Ni skulle bara veta.Vi firar julen i solen. I en husvagn. Spännande.

Saknar er därhemma. Mycket. Känn er efterlängtade. Ingen nämnd och ingen glömd.

Ciao.

Anka

Julkul-or

www.defigit.se

www.villavagnar.com

www.idetravel.se

 

Wild and crazy

Annicka Ekengren

Lite bus, filuringar, tankar och bilder. Från resor, hemmets vrå, nära musfällan eller precis var som helst.
Lite feel-good, helt enkelt.

Jag finns lite överallt.  Digital Nomad, marknadsförare, säljare, inspiratör, passionista, medmänniska och livsbejakare!

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. Teresa säger

  En liten toaväska verkar vara på sin plats. Med papper, ficklampa, tvål. Av frotté så man kan ha den till handtorkning också vid behov. Men då kanske man spolierar äventyren.

  • Eva Synnergren säger

   Så kul Annicka o Teresa, när jag läste ditt inlägg Annicka så tänkte jag på lite affärsidéer. Det där med liten väska för toarullen o inbyggd ficklampa. O så har Teresa föreslagit juyst det.

   • Annicka säger

    Eva: Glimrande idéer!! Tar till mig allt! Jag tycker situationen är komisk, så jag har inte gjort så mycket åt det…………någon gång skall jag bli klok……..Kram te däj!

  • Annicka säger

   Teresa!
   Sent omsider kommer svar. Skulle svarat tidigare – men……..
   Såklart en bra uppfinning – det finns de som löser problemet på ett smart sätt. Jag har inte brytt mig så mycket hittills………..skall tänka på saken. Väska och lampa finns – nu skall de bara förenas……… Kram och tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.