Ny camping? Nytt liv?

Sovrum
Not spacious – but luxurious.

Hilsen.

Livet i en husvagn rullar på. Det är liksom det som är meningen. Att den rullar och vi med den – eller snarare i den.
För eventuellt NYA följare av mina kåserier – maken och jag har beslutat pröva en annan livsstil.

Mycket kan hända på alla dessa mil, Sverige – Gibraltar – Sverige och alla platser som kommer i vår väg, men vi har klarat oss fint. Egentligen ingenting dåligt alls. Pyspunka vill man inte ha och ändå vore detta det minsta problemet på en sådan här resa. Kollisioner, kroppsskador, sjukdomar och illavarslande samtal hemifrån vore riktigt hemskt. Egentligen kan det bli hur vedervärdigt som helst – om man tänker efter – men vi är tacksamma för det goda som följer oss. Hoppas ödmjukt på att vi tar med oss endast goda minnen hem.

Målet med denna vinterresa i husvagn är inte att LIDA så mycket som möjligt – den handlar om att se vad denna sorts liv kan ge för dimension till det vanliga livet. Det livet där man har allt nästan och inte ens uppskattar det så mycket som man borde. Färre prylar och fler upplevelser är målet. Vi får se. Nu vet ni det.

Alla campingar vi bott på har varit allt från helt OK till jättebra. Genom Tyskland, Frankrike och nu Spanien.
Att det är vintersäsong gör ju sitt till för att man skall bli extra känslig för det ena och det andra. Kall dusch t ex. Inte något jag fixar. Vill inte, helt enkelt. Big, fat and happy? Befinner mig i en lycksalig situation där jag kan VÄLJA. Jag tycker om spänning, men att frysa i en kall dusch i främmande land är inget jag längtar efter.

Måste ge en eloge till de campingplatser vi bott på. Alltid rent och snyggt. Varmt vatten i duscharna och papper på toaletterna. Är INTE lystna på vare sig skogsmullecamping och tvagning i bäckar utmed Europavägarna eller lokalvägarna heller, för den delen. Går bort.

Det finns en hel del vinteröppna campingar i Europa.
Hur hittar vi dem? Vi fuskar:

1. Vår campingbok från Camping Cheque Europe. En tjock skrift med beskrivningar över vinteröppna campingar – priser, service, omnejd etc etc.
2. Vår GPS. Vår Elsa. Navigatorn vi svär så mycket över och som vi välsignar dessemellan.

Vi har löst ett s k Guldkort via Camping Cheque Europe med ett antal förköpta nätter på campingar med 2 ** upp till 5*****. Man kan köpa till fler nätter ”unterwegs”, som man säger i Dyskland.
Ibland betalar vi kontant ändå – om det lönar sig bättre – eller så plockar vi upp det lilla glänsande kortet. Vi har betalat allt från 120 kr – max 160 kr per natt. Billigt m a o. Receptionerna har öppet fram till kl 19 oftast, och det har fungerat finemang.

Cyberspace
Cyberspace

Internet finns på de flesta ställen – med olika kvalitet. Inget att skriva hem om, om man säger så.
Ibland är mottagningen så dålig att man inte KAN skriva hem.
Inte många Mb. Skall leta lösningar till denna begränsning till nästa gång.
Man kan lätt få nervösa problem över detta – om man är lagd åt det hållet. JAG är det definitivt – i detta sammanhang, i alla fall.
Jag jobbar en del på resan och MÅSTE ha tillgång till internet. Får öva mindfullness och upprepa mantran många gånger om dagen. Tålamod, Annicka.

Wi-fi ingår inte i dygnshyran, utan man betalar extra. Antingen köper man timmar – eller så betalar man per antalet dagar man vill ha.
För att ni skall veta ungefär: Vi betalade 12 Euro för 1 vecka dygnet runt-wi-fi på den camping vi bor på nu. På den förra betalade vi 5 Euro för 6 timmar.

Härlig information, förresten: Det finns nästan ALLTID färskt bröd att köpa på campingen varje morgon. Ljuvligt doftande och nybakade baguetter. Det är så gott så att det är helt otroligt. Som en högtidsstund varje gång. Har fungerat så på alla campingar hittills. Nu har det gått så långt att vi har blivit experter på vad som är bake-off ( halvfärdiga bröd som bakas i färdigt i butik ) ELLER riktiga bageriknådade baguetter. Vi känner det direkt. Vi har utvecklats till riktiga färskbrödshundar. Kan sniffa direkt vad som är ” fusk ” och vad som inte är det. Framtida jobb, kanske?

DSC_0113
I saw the sign…..

Det är rätt tufft att navigera ett ekipage – bil och stor husvagn – som är 13 m långt och med en bredd – inklusive speglar – på 2.75 m. För det mesta är det inga problem – de flesta vägar är bra. Lite väl spännande kan det bli om man inte kör RUNT städerna utan rätt IGENOM. Hamburg var spännande, vill jag lova. Valencia var just en annan sådan spännande stad. Smala vägar och filer, mycket trafik och mopedister ivrigt zick-zackande. I Frankrike och Spanien finns inga filmarkeringar inne i rondellerna – och man lämnar företräde för de som kommer från höger. Man stannar alltså mitt i en rondell. Först där inser man att det är 8 osynliga filer i rondellen när man skall köra ut …………det är bara att låtsas som om det regnar och köra på. Med stor försiktighet och visst flyt……..Så här efteråt är det kul……….
Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Maken är en fantastisk förare.

Vi letar fortfarande efter den FANTASTISKA campingen. Den som ligger vid havet, alltid bjuder på sol, har 2 km till närmaste samhälle med mys-pys affärer OCH som även har en uppvärmd swimmingpool eller badhus.
Mycket vill ha mer. Jag vet, jag vet – den som gapar över mycket får träffa Jante.

Drömmar är fria. Helt fria. Kostar gratis. Dessemellan lever jag lyxliv på 13 kvm ihop med min man. Det ni !

Det är roligt att leva – då får man se hur det går. Det kommer jag att tycka så länge jag andas. Hoppas jag får det. Länge. Frisk luft.

Ciao,
Anka

www.campingcheque.se

www.defigit.se

www.villavagnar.com

www.idetravel.se

Wild and crazy

Annicka Ekengren

Lite bus, filuringar, tankar och bilder. Från resor, hemmets vrå, nära musfällan eller precis var som helst.
Lite feel-good, helt enkelt.

Jag finns lite överallt.  Digital Nomad, marknadsförare, säljare, inspiratör, passionista, medmänniska och livsbejakare!

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. Karin Sjöholm säger

  Sis sis sis…låter som en gräshoppa. Men det är sys sys syster som jag saknar.O nu ska jag ändå längre bort…skrämmer och lockar mig.Kollat allt 3246422466 gånger. Nu räcker det. Basta!!!…eller..?
  Iaf många långa varma kramar. Vi är båda beroende av chauffören. ..var rädd om din så ska jag le vackert mot min, om jag får chansen. Hug och tacksamhet – en bra blandning; Karin

  • Annicka säger

   Hej Yster Schwester!
   När jag äntligen kan svara på detta är du uppe i luften och klappar på flygkaptenen. Vet att han flyger bra! Nu är du på väg – som du har vänt och vridit på alla möjligheter. Vi reser åt olika håll och med olika medel – men med stor nyfikenhet! Arvegods vi bär på?? <3 , Annicka

 2. Eva Synnergren säger

  Och så spännande Annicka! Jag har inte tänkt på det där med långt ekipage förut – kommer ihåg när vi körde bil genom en stad i södra Spanien – där var det trångt för vår lilla bil. Kan se ert ekipage framför mig. Lite väl spännande ibland antagligen! Ha det så himla gott på er fina resa och tack för att du håller oss uppdaterade och informerade. Kram

  • Annicka säger

   Hej Eva!
   Så härligt med dina tips. Uppskattas. Jo, man får se massor med saker på en sådan här resa!! Ett evigt lärande! I like.
   Du som är expert på det här med hemsidor och annan internetkommunikation: när jag svarar på ett inlägg på min blogg – får personen som SKREV inlägget se svaret – eller hur går det till? Hur skall jag göra för att svara – så att det landar hos avsändaren OCH bland kommunikationen på min blogg?
   Du är grym på detta.
   Kram, Annicka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.