Hatt-trick. Det är det nya gamla.

Hilsen.

Vårhatt. Har ni en sådan – eller kanske flera? Det har jag. Både en och flera. I gabberoben. Vem använder hatt i en villavagn en kall vinter i Skåne? Jag. För att jag fick lust. För att nu får det vara sluttänkt. In med glädjen och piffet. Ut med kalasbyxor och ylletofflor. Självupptagen? Jag bryr mig mycket om andra. Det vet jag bestämt. Jag bryr mig om fina hattar, också.

Annicka i röd hatt
Tant i hatt.

Finsalongen.

Det är kanske där man skall ha hatten på sig? Vad vet jag. Jag tröttnade på såseriet och tänkte – du som alltid piffat dig, Annicka – vad gör du därnere i källaren? Gräver och gräver och lägger mentalt pussel – är du klar snart? Har du lagt bitarna där du vill ha dem? Det har tagit sin tid. Oh, yes. Ja, svarade jag på det och så kände jag en sådan lättnad. Lättnad är gott. Skattelättnad behöver jag inte men gott för många. Sagt och gjort – jag ställde mig på tå och tog ner mina hattar från högsta hyllan.

Är det inte den ena så är det den andra……

Provade dem. En efter en. När man provar hatt – då kan man inte ha hemmastickad mohairväst på sig med tappade maskor och översized. Inte kan man heller ha glåmiga ögon – man måste go all in. Sagt och gjort. På med trutpasta och lite sotiga ögon.

Djäävulsansikte
Ibland lyckas man – ibland går det åt skogen.

Nej – man måste såklart inte. Man måste ingenting men en hatt måste man ha OM man har hattlängtan. Det är som ett liniment på en värkande fot. Hatt på ett trängtande själ. En prydnad. Lite mystik. Lite mod. Lite piff. Lite märkvärdig. Och så en hatt, då. Allt det har jag.

Vampyrmamma
Allt är inte som det var när man var ung. Den här figuren skall jag ha i min webshop.

Jag är nog gammalmodig men det får man när man är …………….gammal. Utan könsrollstänk – för min egen skull – läppstift, högklackat och hatt – fräckt. Kläder också såklart men det förutsätter jag att ni förstår. Hatt kan man ha till jeans – då klär man ”ner” sig, som jag brukar säga. När man inte vill vara överflott utan bara sådär…….kaxig. Hatt och festblåsa – då har man klätt ”upp” sig. Enligt mig, alltså.

Hattfrisyr
Tant Rufsa. Nästan som jag föddes. Fast äldre. Efter-hatt-frisyr.

Enda minus med att bära hatt att frisyren blir fullständig katastrof efter en dag i hatt. Verkligen. Jag frågade min mamma en gång – varför tanter aldrig tar av sig hatten inomhus. Tant Elsa hade både hatt på huvudet och snus i en rännil nedför mungipan. Mössorna tar man ju av sig, tänkte jag. Man blir inte fin, sa hon. Tror jag att hon sa. Kan vara efterkonstruktion men jag vet att jag frågade. Nu vet jag varför tanter behåller den på. Man ser ut som en obäddad säng i håret, svinto, hölass…….whatever. Inte snyggt, i alla fall. Åsså kliar det……….Vill man vara fin…….. <3 . Det vill man. Jag. Helst.

Glad ängel
Denna kommer att finnas i min webshop. En ängelmamma. Några exemplar. Vill ha? Skynda!

Glad. Gladsax. Gladiolus. Gladlynt.

Fina ord. Alla med glad i. Vi går mot våren. Jag blir glad. Jag är faktiskt glad. Kan bero på att jag vann över maken i kortspel idag – han vinner nästan ALLTID. Vi spelar Phase 10, som lär vara likt Gin Rummy. Tar oss ett parti ibland.

Phase 10 kortlek
Kortspelet Phase 10
Phase 10 Kortspel
Detta samlar man på.

Idag gjorde jag dessutom semlor som tröst för kortförlusten. Eller som pris för vinsten. Spelar roll, så att säga. Borde gå ut men nu skriver jag ju krönikan och tänkte låta bli att sitta i natt. Nu är inspirationslustan på topp. Harrejäddrar.

Hyacintblommor som Red Bull
……….ger dig viiiiingar…….

När solen skiner vänligt på en – då får man välbehagspåslag. Trots kylan. Alla vinterbilder – fina – men eftersom jag inte är någon slalom åkare eller puckelpistveteran – föredrar jag ändå solsken och värme.

På Skidor i Trysil
När Långa Farbrorn var kort. 12 personer i en vecka i Trysil. Varje vinter. Lovely.

Och blommor. Och marknad. Och gambas pil-pil. Sådan är jag.En vecka i fjällen med familjen  <3 skulle sitta fint – för att jag älskar att vara med dem – men det får vänta tills covideländet är väck med pusta. Jäkligt mycket som får vänta, if you ask me.

 

Skylt med Live your life
Bá så, b´a!

ffeel ffashion.

En klädaffär jag hade för ett antal år sedan. Började med hemförsäljning. Tröttnade på att kånka omkring med alla tunga lådor, alla galgar, som fastnade i varandra, packa upp, hänga snyggt och sedan packa ned, tappa kläder på marken i ösregnet, få fläckar, kassera……… Ingen förtjänst, heller. Mysigt, alla hade trevligt, drack kaffe och åt mackor – men jag växte ifrån det efter ett tag. Så mycket slit och så mycket kapital bundet. Mer trevligt än lönsamt. Jag är ingen hårdsäljare heller. Inte säljare alls, egentligen. Bara inspiratör och allmänt trevlig.

Kläder på tork
ffeel ffashion? Kanske.

När tillfället sedan gavs, kånkade jag in alla lådor i en lokal som maken och jag hyrde. Så blev det ett rum med kläder. Så blev det 2. Så blev det nästan 5 rum. Fullt med kläder, smycken, skor, halsdukar……………….ALLT möjligt. Jag importerade kläder från Budapest. Åkte ner och handlade från leverantörer där. Inte main-stream mode. Udda och….lite vanligt. Åkte på mässor i Danmark. Köpte, köpte och köpte. Bland det roligaste och dyraste jag gjort.

Hatt från Cordoba
Fullt sortiment.

Har ni en sådan blus som ni inte har?

Man måste ju ha ett sortiment. Någon säger: Den svarta tröjan – har du den i blått? Den blå tröjan, har du den i V-ringat? Den korta kjolen, har du den i knälängd? Den kjolen i knälängd, har du den i långkjol? Oj, så synd att den blusen inte finns utan krage……………Så håller det på. Så köper man in och köper in och passar man sig inte så…………………..Ebberöds Bank, nästa.

Gröna stövlar
Enkelt mode. Stövlar och kjol.

Jo, jag inspirerade många att byta stil, att pröva andra färger.  Otroligt roligt och givande och alla dessa fantastiska människor som letade upp min butik i Pixbo och handlade. JAG ÄLSKADE DET!!!!! Bara öppet kvällstid och vissa lördagar. Jag hade ju ett heltidsjobb dagtid på Svenska Mässan också. Herregud. Jag skulle kunna skriva en bok om detta – vi får se om jag någon gång i livet får till det med den……

Marknadkläder i Marbella
Marknadsfrossa

Behöver en ”baby”.

I alla fall har jag nyss återregistrerat ffeelffashion.se som domän. Jag tycker om namnet, helt enkelt. Vet att alla leverantörer hade svårighet med de 2 ff-en – men sedan behövde jag bara presentera mig som Annicka från De Många F:en 🙂 ! Anyway, vi får se vad jag gör med detta. Ekengrenskan måste hitta på något att bita i. Som kan ge en liten inkomst och som man inte blir lusfattig på. Webhandel i yttepytteskala – med bara godbitar. Några stycken. När det är slut är det slut. Vi får se………..Den som tänker – lever. It ain´t over ´til it´s over. Det är därför jag håller på och försöker utbilda mig inom gu-vet-vad. För det som komma skall. Om det nu gör det. Det beror på mig till en början. Jag har INTE slutat med villavagnar men av naturliga skäl har pandemin bromsat in. Bara att anpassa sig till det.

Man får utbilda sig. Lille Nisse läser kokbok.

 

Bougeainvilla
Färdigpratat. Blommor. I love.

Så kom vi till slutet.

På Spåret på TV. Chipsen slut. Vinet slut. Det återstår bara att koppla bort sig. Inte är det natt. Inte är jag trött. Känns bra i hela mig. Jag har tänkt färdigt. Guuuu, så skönt. Har lagt alla tankar i ett fiktivt skåp – i olika lådor. Efterhand kommer jag att tömma den låda som inte längre behövs. Den som är så färdigtänkt att jag inte ens behöver minnas något. Gone with the wind, liksom. Så funkar jag.

Grillad korv
Lite kvällsmat a la Porto. En sen natt.

Kära ni. Jag hoppas att ni får trivas i det lilla, det stora, i allt. Det går framåt – fastän vi inte märker det precis varje dag. Tänk på ljuset – så länge det är dag numera! Borta är vintermörkret. Visst är det fantastiskt! I love it! När det är som mörkast. Då kommer ljuset. Det har jag fattat. Plötsligt händer det………. Can hardly wait……

Var snälla mot varandra och er själva.

Tjing, Annicka

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree80

Posted in
Wild and crazy

Annicka Ekengren

Lite bus, filuringar, tankar och bilder. Från resor, hemmets vrå, nära musfällan eller precis var som helst.
Lite feel-good, helt enkelt.

Jag finns lite överallt.  Digital Nomad, marknadsförare, säljare, inspiratör, passionista, medmänniska och livsbejakare!

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. Lena Nilsson säger

  Jadu Annicka!
  Nu verkar du ha hittat något att sätta tänderna i…så det blir ju roligt att följa det! Släpp inte in lufsarkänslan i ditt liv mer än ytterst korta stunder 🥰

  Hälsningar
  Lena Nilsson
  Antika Syfabriken i Norrland

  • Annicka Ekengren säger

   Lena, Lena. Dags att bli oslagbar igen. I mina egna ögon först och främst. Där jag har varit – i den mörka källaren – no more, säger jag. Livet bjuder på en massa saker. Nu är det dags för Schwarzwaldtårta – min symbol för gott. Gott i Livet 🥰.

   • Louise Deurell säger

    Wow! Så vackra hattar du har! De klär dig verkligen!

    Njuter också av ljuset varje dag! Hjälper mig i vardagskarantänen! Snart är värmen här också. Och vaccinet!

    Ha det bra i solens sken!
    Var rädd om dig!

    Kram Louise

    • Annicka Ekengren säger

     Kära Louise. Ursäkta, jag var övertygad om att jag svarat dig. Slarvigt. Tack för pepp med hatt. Känner mig speciell när jag har dem – så få tillfällen bara. Just nu. Det kommer andra tider <3 !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.