Den slappaste veckan i La Stada

Hilsen.

Ända in i aftonsången. Eller morgonpsalmen. As you like it.

Slappaste veckan i mannaminne.

Det kyler på även i söder. Södra Sverige, alltså. Minusgrader i minst en vecka. Snö, blåst, sol. Olika. Jag som inte har några vinterkläder att tala om. Det brukar ju vara Spanienvarmt så här års. Pilutta.

Kaklad entre i Spanien
Välkommen till oss – fast just här bor vi inte. Här bor någon annan – men fint är det !

Den slappaste veckan i mannaminne, if you ask me. En enda jättelångpromenad i veckan på nästan 1 1/2 mil – sedan blåvägrade jag bestämt. Inte sugen någonstans. Inget ont. Inget konstigt bara helt olustad.Fastän det är viktigt, nyttigt, livsavgörande och dessutom riktigt skööööönt. Vet inte vad som tagit åt mig. Bara tappade det, helt enkelt. Jag tittade ut – tittade på Mats – tittade ut – och sedan tog HAN på sig och tog MIN promenad. Jag satt kvar. Satt kvinna sitter, säger jag.

Kraftig kvinna i bikini
Jag sitter kvar. Redo för Beach 2025

Inte så att jag sitter 100 % sysslolös. Det händer saker. Lite brödbakning, stickar en liten sak till en liten gosse, konserverar kål , studerar spanska och gör en Youtube-kanal till Ekengrenskan.se Inte helt klart vad jag skall fylla den med men jag har lite planer.

Faktiskt kul att använda inlärda kunskaper. De som Eva Synnergren lärt mig på sina superduperkurser. Resten är upp till mig. En Youtube-kanal utan innehåll är som ett liv utan liv. Inget att berätta om – så det blir att skotta i lite fix och trix. Vi får se vad som händer. Det är bara jag som har förväntningarna – och jag behöver bara ansvara inför mig själv. Ni får gärna prenumerera genom att klicka HÄR, förståss. Då får ni meddelande när något hänt. Än så länge är kanalen i det närmaste död. Jag började ju igår, ju. Rom byggdes inte på en natt. Ni kan ta det lugnt. Ni kommer inte att bli stressade av tempot. Of that I am very sure. Jag bara måste. Man kan glädjas med mig eller låta bli. No worries.

Örhängen
Sådant är mitt liv. Mycket av lite eller lite av mycket. As you wish.

Någon mer som känner igen sig?

Egentligen handlar det om att jag inte står ut med att vara utan engagemang som kittlar. Covid drev fram det i ljuset. Att driva projekt, göra det omöjliga och driva i hamn. När man är en kreativ kraft som jag – då blir stillsamheten en oerhörd stress. Det är faktiskt sant. Jo, jag kan andas i fyrkant och meditera. Det har jag gjort. Varje gång någon säger – låt kroppen slappna av – visualisera ingenting. Tänk på ingenting alls. Slappna av i benet. I armen. I magen. I huvudet. I alla lemmar. Inandning. Utandning. Ok, och se´n då? Vad gör jag sedan?

På Sträckbänken
Avkoppling magnum

Redan där går det käpprätt åt helskotta. Jag kan ligga och andas i både fyrkant och och zigzag en hel dag om så krävs – men att inte tänka – det funkar inte. Jag vet inte om ZERO är min grej, riktigt. Vila kan jag – men det är skillnad på att vila och att slösa på tiden. Vägrar. Livet är kort.

Ljuset i snön
Ljuset i tunneln – eller som det är på riktigt: julbelysning under snön.

Med de tiderna som är nu är det bara att anpassa sig efter det som finns i närområdet och i livet runtomkring. Alla kan inte ha allt överallt och hela tiden. Snart blir det vår och då blir det annat. Så är planen. Om inget lägger sig i. Schas.

Häst hoppar
Vi får leva på hoppet!

Hyacintfrossa.

När det blir fritt att resa framöver – passa på att åka till Nederländerna – i blomstertider i synnerhet. Det är magiskt. Helt gudomligt vackert. Det finns blomsterparader och uppvisningar som man inte tror att de är på riktigt. En bukett med 100 tulpaner – bara 5 Euro. Jag har varit på Keukenhof i Lissen 3 gånger och det är lika ögonbedövande vackert varje gång.

När vi var på husvagnsresa för några år sedan åkte vi omkring i Holland och tittade på i stort sett allt. Alla dessa kanaler t ex. Vi kom på våren – i blomstertider. Wow. Det var tider, det. Också. Det var inte billigt men mycket trevligt, det vill jag lova.

Lila Hycintblommor
Man plockar av alla blommorna från hyacinterna……..

 

Hyacintblommor
………..sätter ihop dem…….

 

Formel 1 och hyacintblommor
Voilá!  En blomsterbil kommer lastad

Doften av morsans bak

Skyll inte på mig. Det var Faderns skämt men idag har hon bakat – Ekengrenskan. Igen. Lite kreativt, i alla fall. Belönande. Jag har fått önskemål om recept men se jag har inga direkta mått när jag bakar. Jag blandar och ger. Däremot kan jag ge er ett tips, som min ungerska Pótmama gav mig för så många år sedan. När man gör en jäsdeg – börja alltid med att förjäsa.

3 hembakade bröd
Ungerska bröd med potatis i.

Blanda jästen med hälften av degvätskan och kanske 2 dl vetemjöl, 2 tsk socker, rör om och låt stå och förjäsa i minst en halvtimma. Denna smet är lös. Därefter fortsätter ni med resten av blandningen ni vill ha i. Rågsikt, annat grovt mjöl och proteinrikt mjöl (typ Manitoba Cream). På en halvliter vätska tillsätter jag ofta dessutom någon/några deciliter med fet filmjölk. Till detta bak mosade jag i 2 kokta potatisar. Lång jästid  det är viktigt! Minst en timma i bunke och sedan 30 minuter i form innan de åker in i ugnen. Följ ett vanligt brödrecept och experimentera med vad ni häller i. Degen ska vara ganska kletig. Glöm inte: ALLTID förjäsa – det är ett hett tips.

Som jag längtar………My Budapest

Nu är jag visst ute och cyklar.

Cykel vid landsväg
Längtar till våren. Mycket. Kolossalt mycket.

Det är helt ok att drömma. Det är det man får ägna sig åt numera. Leva på sparlåga lite grann och drömma framåt och tänka ödmjukt tillbaka. Så lär det vara för oss alla. Att få var frisk – det är ingen klyscha i dessa tider. Inte i några tider öht. Vi håller i och håller ut. Vad annat?

Blomsterfält i Holland
A view to die for. Overkligt men sant. Även i covidtider.

Ber att få önska er alla den bästa veckan hittills. Bra saker varje dag. Hur bra kan det bli? Kexchoklad på extrapris hela veckan och 2 buketter med tulpaner för 59 kr? Det börjar bra, tycker jag.

Ta-ta.

Annicka

Posted in
Wild and crazy

Annicka Ekengren

Lite bus, filuringar, tankar och bilder. Från resor, hemmets vrå, nära musfällan eller precis var som helst.
Lite feel-good, helt enkelt.

Jag finns lite överallt.  Digital Nomad, marknadsförare, säljare, inspiratör, passionista, medmänniska och livsbejakare!

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. Åsa Landström säger

  Tack för en mysig stund och en liten inblick i ditt liv❣️
  Längtar till en slapparvecka…….kommer snart‼️

  • Annicka säger

   Kära Anki.
   Förjäsning – det är modellen, det. Lättare för degen att komma igång med sin uppgift. En annan viktig ingrediens är mjölet du tillsätter – förutom det grova mjölet. Typ bagerivetemjöl. Då blir det åka av 😀 ❤. Ha fina veckan!

  • Annicka säger

   Kära Åsa. Härligt att du tar dig tiden – mitt i all flytt! Vet hur det är……många lådor och många beslut blir’ e . ❤
   Häftigt och klokt beslut ni tagit. Vänta med brödbak tills ni installerat er. Det finns köpebröd 😀🌿🌷.

 2. Eva säger

  Tack för morgonläsning! Och omnämnandet ❤

  Så ressugen jag blir. En sån vacker blomsterparad -den vill jag se! Och brödet ser ju fantastiskt gott ut. Där blev jag inspirerad. Mums!

  Ha en fin helg i solen 🌞

  • Annicka Ekengren säger

   Eva,kära Eva. Härligt om du blev lite inspirerad! När vi kan börja resa igen……WOW, säger jag. Here we Come!!!🤩🤾‍♀️🤸🏋⛹‍♂️🤩

  • Annicka Ekengren säger

   Gun-Britt 🌷: Bland det bästa jag vet är att påverka positivt. Säkert självuppfyllande men det blir i så fall dubbel glädje. Vad jag har på G är inget stort, inget omvälvande- bara något jag måste göra för att inte dö inombords. Tiden går……Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.