Bara vanligt vatten. Ploink.

Hilsen.

Idag blir det nog bara en liten pluttblogg. Mina långa inlägg tar sådan tid. Att läsa.

No rain in Spain. Mostly

Regnat har det gjort. Mycket. I några dagar. Kommer sällan men kan ge stora skador. Ni har förmodligen läst eller hört. Inte då så att regn är ett särskilt upphetsande ämne, men effekterna av dess framfart är det. Det är ingen hejd här när himlens portar öppnar sig. Mest för att marken inte sväljer och för att det inte finns stuprör och markrör som tar emot vattnet.

Jag är okunnig i hur man bygger bort vattenproblem, men ibland känns det som om även de som BYGGER inte fattat. Ursäkta, det var förmätet sagt, men här är det inte kutym att leda bort vattnet i rör som är tillräckligt vida. Verkar det som. Yttepytterör, insprängda i murarna, som omgärdar husen t ex. När det regnar kan rören inte svälja, utan regnet rinner ned i jorden. Naturligt. Tyngden från den våta marken gör att muren inte står emot, utan rasar allteftersom.

Roaring water

För en messerschmidtska är det svårt att förstå att inget görs för att förbättra?  Alla jag pratar med säger samma sak – inte spanjorerna ( jag skulle inte drista mig att diskutera på spanska)  utan inflyttat folk.

Nu bor vi i ett litet radhus. Fantastiskt på alla sätt. Nytt. Vi lever i hoppet om att rören är dimensionerade. Jorå. Det är bra byggt.  I alla fall såg jag en knippe normala rör i grannhuset – som de bygger. Man får ju ha koll.

Allt torrt trots skyfall. Allt byggt på bästa sätt. Nästan. Bara detaljer som vi reflekterar över.

Quite pretty

På övervåningen har vi en altan. En av 3. Magiskt. När det regnar samlas det vatten. Förståeligt. Överskottet rinner ut genom ett yttepytterör – ned på nedre altanen. Kaskaden Allan vid ösregn. Ni fattar. Fast……..det finns ett stort avloppsrör som sväljer själva altanens vatten. Kaskaden kommer från en krummelibukt med snirklar och spansk charm – dit det stora avloppet inte når. Ni fattar nog inte men JAG gör. Anyway.

Ventilation? Hört talas om? När luft åker fram och tillbaka och byter molekyler med varandra. Kan förhindra fukt t ex. Inte jättesjälvklart här……..Undrar varför. Känns sååå självklart hemifrån. Måste finnas en anledning………eller……..allt är byggt av tegel och betong och möglar inte……..men många har problem med fukt!! Vi har det torrt och fint men vi hör så många som har bekymmer.

Japp. Får lura vidare.

Våren är överallt. Bästa, bästa. Utan regn – inga blommor. Förmodligen är både översvämningar och fukt bra. I lagomliga mängder.

Nåväl. Detta var måndaxfunderingar. Imorgon ska jag ha tisdaxfunderingar. Kan handla om precis vad som helst. Jordgubbar t ex. Varför inte? Kostar 15 kr kilot. Har redan gjort en sats jordgubbssylt. Tog slut idag ihop med fläskpannkakan.

Wall- flower?

Ha fina kvällen.

Life is good.

Kram. Anka

 

Wild and crazy

Annicka Ekengren

Lite bus, filuringar, tankar och bilder. Från resor, hemmets vrå, nära musfällan eller precis var som helst.
Lite feel-good, helt enkelt.

Jag finns lite överallt.  Digital Nomad, marknadsförare, säljare, inspiratör, passionista, medmänniska och livsbejakare!

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.