Nackdelen med löften är att man måste hålla dem. At all cost.

Hilsen

I förra veckans krönika lade jag upp en massa taktik och löften till mig själv – som skulle infrias. Av mig själv. I positiv anda – så till den milda grad att jag trodde på mig själv. Stor i orden. Liten på jorden. Kan vara jag. Inte säkert men fullt möjligt.  Hur mycket får man narras? Det är i alla fall inte natt när jag skriver detta. Än.

2 Annicka
Ibland gör hon si, ibland så. Det där med att lära gamla hundar sitta, liksom. Man håste hålla sina löften. Helst.

Sanningens ögonblick.

Nu kommer den bleka sanningen. Jag måste leva upp till det. Inte sitta uppe fredagsnatt och filosofera och utmana John Blund, utan faktiskt planera min tid och göra saker i tur och ordning. Dagtid. Såvida jag inte kommer på att jag skall sy en klänning av tyg som legat till sig i 20 år.  Av mönstret från en sönderklippt sommarklänning jag älskar – men som tjänat sin sista dag. Den är snart genomskinlig av slitage men så användbar. Jag är kanske snart klar och jag får bra tips från härliga Lena Nilsson på Antika Syfabriken en stjärna på att återbruka. Stjärna till dig, Lena!

Sommarklänning med mönster
En klänning jag använt hur mycket som helst på Costa Del Sol. 5 Euros på marknaden.

En klänning ser dagens ljus.

Jag började sy. Sorry. Mitt upp i allt. Har tänkt länge och tiden går. Tick-tack. Hela tiden. Tror det handlar om det där att jag inte vill slösa bort livet jag fått. Det tar ju slut, ju. Vill inte det. Inte förrän jag själv vill, alltså. Eftersom Livet inte funkar så att man själv får bestämma så tänker jag att då är det lika bra att köra på så kanske Livet inte märker att jag vrålkör i bakgrunden? En smygare? Göra allt som jag vill med hänsyn tagen till den faktiska verkligheten – fast i fullständig oordning. I´ll sleep when I die, som min brevvän Judi i Sydafrika brukar säga.

Judi från Cape Town
Min brevvän sedan 1970. Judi. En historia jag ska berätta en gång. Fantastisk. Vi har fortfarande intensiv kontakt. My soulmate.

Livet är en gåva och inte oändligt. Just do it.

Viss planering – tro mig. Jag avstår massor med impulser. Sorterar. Förkastar. Välkomnar. Hela tiden. Jag är inte jättedum. Bara lite. Låter hysteriskt? Nä. Jag vill mena att det inte är det. Det är livslust och ett inte oomkullrunkeligt ( klicka på länken så får ni vet vad ordet betyder ) faktum: Jag heter Annicka och är jag och Livet är inte oändligt.

Dubbelgångare
Jag och mig. Vi samarbetar för det mesta. Livet är en gåva. Det gäller att titta åt alla håll. Samtidigt. Väl?

Så enkelt men inte helt okomplicerat är det. Jag tänker att man inte måste vara stöpt i samma form som alla andra. Vi är olika. Bara man är snäll, har goda avsikter, gör rätt för sig och kan föra sig bland folk så får man väl vara som man är.

En skylt med Yoga Class
En gång skall jag börja med yoga, tänker jag.

Kuriosa och tips i Hjo.

Stadsparken.

Stadsparken, som från och med 2018 är byggnadsminnesmärkt, är en plats som andas historia. Här låg i slutet av 1800-talet en kuranstalt. En kuranstalt, till skillnad från en brunnsort, var en plats där man badade och använde vatten för utvärtes bruk i allehanda kurer, istället för invärtes.
Kuranstalten startades av fyra Hjobor: godsägare Harald Röhss på Munkeberg, greve Gustaf Sparre på Almnäs, grosshandlare Gustaf Sjöstedt i Hjo och den då nyinflyttade provinsialläkaren Dr. Wilhelm Baggstedt. De såg potential i Hjos geografiska placering och tillgång till båttransport över till östra sidan Vättern samt tåganslutning från Hjo vidare mot Stenstorp. Det var helt enkelt relativt enkelt att ta sig till och från Hjo. Därtill var hälsobrunnar på denna tid ett mode, allra helst för överklassen, och läget vid Vättern var en förgyllande faktor. / https://www.vastsverige.com/hjo/se-och-gora/trastaden/hjo-stadspark/

Vitsippor i Stadsparken i Hjo
På tankegången kan man gå och tänka. Det är sedan gammalt.
Stadsparken i Hjo Grillplats
En kväll i juni kan man sitta här, kanske? Vacker utsikt över Vättern, eller hur?

Denna stadspark är vidunderligt vacker och planerad utifrån alla möjliga och tänkbara perspektiv. Här går man gärna och njuter av utsikten över Vättern eller vitsippebackarna. Här finns soffor och grillplatser och tillgängligheten är hög. Här kan man promenera och strutta om kring i högönsklig välmåga. Loving it.

 

Restauranger finns det och Hotell Bellevue ligger som en tronande instegsport. Inte det mest upphetsande hotell byggnadsmässigt – bland allt detta andra fina men…..det är fint. We like it. De anordnar temadagar, luncher, har bar och restaurant och läget är fantastiskt.

En katt sover
Som att sova på hotell, tyckte Missen i Rhonda, Andalusien

Bo på hotell eller camping i Hjo.

Ni som brukar använda diverse appar för att boka hotell här – vi använde Hotellpremien.se då när vi behövde det. När vi rekade läget innan vi flyttade hit. Om man är medlem i Coop kan man komma undan till bra pris. Minimumstay är 2 dagar då. Det behöver man lätt. Bara ett tips. Det finns inte jättemånga hotell här men en del B&B. Vi har inte prövat dem så kan inte kommentera än. Finns säkert på Trip Advisor.

Torget i Hjo
Kyrkan mitt i byn. I den bor man inte men den är öppen för kontemplation.

Campingmöjligheter  finns det också. Tror man ska vara ute i tid i år med att boka övernattningar i sommar – oavsett var i Sverige. Pandemin, ni vet. Alla vågar inte åka utomlands än…… Vi behöver ju inte bry oss, liksom…….vi väntar till hösten. Tror vi.

Borta bra men husvagn bäst
En morgon på en camping i Tyskland, tror jag.

Småstadskänsla.

Maken och jag gick på lite upptäckarrunda häromdagen. Stannade till vid Järnhandeln. Där träffade vi på innehavaren – en Jämting som flyttade hit vid 16 år ålder och nu i 60-års ålder –  berättade lite historia. Hjo var ett samhälle med alla slags näringsidkare förr. Här kunde man köpa dynamit, vapen, skor, livstycken och skoinlägg. Allt fanns. En byggd som levde. Nuförtiden lever den upp om sommaren. Då lär det vara hysteriskt med biltrafik men i september stannar livet av igen.

Höghus
Inte taget i Hjo rusningstrafik…..

Här finns varken lapplisor eller trafikljus – men det verkar påkallat ändå – sommartid. Här lär vara smockfullt om somrarna. Vi får se vad det blir av det, maken och jag. Vi är nyinflyttade och vet inte så mycket mer än att våra själar har landat här. Vi tycker om det vi valt. Med hjärta och själ. Vi är kära. Inte bara i varandra utan även i Hjo. Hur bra kan det bli?

Husvagn
Man ska ha husvagn….

Costa del Sol

Det ligger kvar där det låg sist vi var där. Solen skiner, det regnar och är allmänt underbart. Corona där också. Sommartid önskar vi inte vara där oavsett. På tok för varmt för oss. Jag har inte tålamod att ligga stilla och sola ändå och att göra saker är vaaaaaarmt.

Mimosa och bougeainvilla
Detta saknar jag sååååå mycket.

Att vara där vintertid är perfekt. Egentligen från mitten september till mitten april – det är optimalt. Som kallast i slutet december och januari. Februari brukar det regna en del och sedan blir det varmt. Det är varmt inemellan också – för oss – men inte för en spanjor. De går i pälsmössa medan jag går barbent i jeanskjol. Vem är knäppast tänker vi när vi möts…….. Fniss.

Kjol
Ett litet kjoltyg.

Här tar det abrupt slut.

Får spara lite till nästa gång, också. Balans det där att inte skriva så mycket så att ni inte orkar läsa – och inte skriva så lite att det blir ointressant. Tänker att både ni och jag skall roas en stund. Jag njuter av att få ”tala” med er, ska ni veta. Känner liksom en närhet till er. På någe vis.

Himmel och palmer
Det är så det är.

Första sprutan fådd. Det känns bra. Öm som katten just vid sticket men det lade sig snart. Håller oss undan ändå – men andas morgonluft. Morgonluft är fint. I alla fall här.

Var rädda om varandra, er själva och er nästa. Eller nästnästa om er nästa är en elaking.
Vi ses och hörs om en vecka! På måndag skall jag unna mig fotvård – HARREGUDENADÅ vad jag kostar på mig. Skönt. Tror jag. Hoppas ni springer på en fotvårdare, ni också.

Glad Annicka
Imorgon är det lördag och jag har tvättid. Å fotvård på en måndag. De´ va´ la rolitt, då.

Kram hela da´n.
Annicka

Ekengrenskan.se
Villavagnsbloggen.se

Posted in
Wild and crazy

Annicka Ekengren

Lite bus, filuringar, tankar och bilder. Från resor, hemmets vrå, nära musfällan eller precis var som helst.
Lite feel-good, helt enkelt.

Jag finns lite överallt.  Digital Nomad, marknadsförare, säljare, inspiratör, passionista, medmänniska och livsbejakare!

www.ekengrenskan.se
www.facebook.com/Ekengrenskan
www.facebook.com/annickadefigitab/
www.unnadigresan.se
www.villavagnsbloggen.se
www.villavagnar.com
www.facebook.com/villavagnar
Linktr.ree

Läsarkommentarer

Kommentarer

 1. Gun-Britt säger

  Så underbart att läsa dina levande berättelser. Så kul jag är med dig hela tiden och ser allt tydligt framför mig.
  Härligt med din entusiasm.
  Kram från mig 💖🥂🎶

  • Annicka säger

   Kära Gun-Britt. Så roligt med din entusiasm. Tack att du läser, ger feedback och eldar mig. Tycker om 💜. Ser dina framsteg med dina proffsiga lymfpromenader du ger. Och allt annat.Kram på dig.

  • Annicka Ekengren säger

   Gun-Britt. Kära. Tack för kommentarer och läsning. Kul att ha dig som följare. Ser dig på Fejan och följer dina framsteg. Hinner inte alltid kommentera men ser och hör!
   Heja dig. Framgångarna hopar sig. <3

 2. Louise Deurell säger

  Så kul att läsa dina tankar och upplevelser! Litet hit och dit som dagarna är! Blir roligare så! ❤️🍹🎉

  • Annicka Ekengren säger

   Kära Louise. Du är med i MIN fanclub! Tack för glada tillrop och erkännanden! Du äger! <3 !

  • Annicka Ekengren säger

   Åsa. Nu är ni ute och far med husbilen. Härligt att följa er. Konstigt – vi har bara träffats ordentligt en gång, tror jag. Sedan dess klickar det. Kul.
   Ha en fin sommar och bless you som läser och delar med dig av dina kommentarer. Utan läsare som tycker om – ingen krönika över huvud taget. <3

 3. Åse Raske säger

  Kul😃 som hjouppväxt 1965-83 o nu hemvänd forever (tror jag….) sedan nov -2020 älskar jag den lilla staden vid min magiska sjö Vättern…. mammas aska ströddes i sjön 2004 och sedan dess ännu mer den plats som ger mig ett leende ….
  Underbart vara hemma efter en liten livstour välden över🤗🤗🤗

  • Annicka Ekengren säger

   Hej Åse. Så gulligt av dig att återkoppla. Mindre gulligt av mig att inte göra det. Får skylla på mig själv och lite för många järn i elden.
   Nu sitter jag här igen och skall skapa något nytt av typ……ingenting. Det blir som det blir!
   Hjo är en pärla och ju mer vi ser och njuter – desto mer kära blir vi!
   Förstår att staden faller i sömn under vintern – kanske märker vi det eller så är vi i värmen då.
   Må frid vila över din mamma minne och kanske ses vi någongång här? <3 !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.